Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015

Διακήρυξη

Κατά την διάρκεια του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να συμβάλλουν στον σχεδιασμό της διακήρυξης με συμμετοχικές διαδικασίες. Προς το παρόν αναρτείται η Διακήρυξη του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε μορφή pdf μέχρι να σχεδιαστεί η κατάλληλη ψηφιακή πλατφόρμα που να επιτρέψει διάδραση και σχολιασμό για το περιεχόμενο της.

Ως τότε σας ζητάμε υπομονή και κατανοήση σας, και παρακαλούμε για την ενεργή συμμετοχή σας αποστέλνωντας μας τα σχόλια σας σε email.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη Διακήρυξη Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015 σε αυτόν το σύνδεσμο https://seforum.gr/wp-content/uploads/2021/02/SEF15-Declaration-final_GREEK.pdf

 

 Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι μια πρωτοβουλία φορέων της κοινότητας της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στη συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης διοργάνωσης  το 2014, διοργανώνεται το φετινό Φόρουμ στις 9-10 Νοεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75) από τους:

Άνεμος Ανανέωσης Κοιν.Σ.Επ., Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Impact Hub Athens, SES Net (Δίκτυο Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας) και 180 Μοίρες με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Διατμηματικού πρόγραμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική της Αγροτικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων, της Ashoka Ελλάδας, της ΓΕΦΥΡΑΣ, της Κλίμακας, του Κλίμαξ Plus και της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Στόχος του Φόρουμ είναι ο διάλογος, η πληροφόρηση, η διάδοση καλών πρακτικών, η προώθηση της συνεργασίας και της δικτύωσης, η συμβολή στη δημιουργία εργαλείων για την άνθιση των κοινωνικών – συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς και η παροχή πρακτικών πληροφοριών για την ίδρυση, τη χρηματοδότηση και τη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη κοινωνικών και συνεργατικών επιχειρήσεων.

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015 επικεντρώνει σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους φορείς και τις επιχειρήσεις του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας όπως:

  • Μορφές και ρόλος φορέων και δικτύων στήριξης κοινωνικών επιχειρήσεων
  • Χρηματοδοτήσεις, καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία και υποστηρικτικοί φορείς
  • Μετάβαση Μικρομεσαίων και άλλων επιχειρήσεων σε συνεταιριστικά μοντέλα με συμμετοχή εργαζομένων
  • Επέκταση κοινωνικού αντικτύπου κοινωνικών επιχειρήσεων (Scaling Impact)
  • Ο ρόλος των κοινωνικών επιχειρήσεων στην ένταξη και υποστήριξη μεταναστών και προσφύγων

Στο Φόρουμ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι κοινωνικών-συνεταιριστικών επιχειρήσεων, δικτύων και υποστηρικτικών φορέων και οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι της κεντρικής και τοπικής διοίκησης καθώς και εκπρόσωποι ομοσπονδιών και δικτύων του εξωτερικού, όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα υπάρχει διερμηνεία Ελληνικά – Αγγλικά.

 

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ θα το βρείτε ΕΔΩ  και για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΔΩ

 

Ζωντανή αναμετάδοση (Livestreaming)

http://mediaserver.aua.gr/live

 

Πως θα φτάσετε; How to reach the SE Forum 2015?

AgriculturalUni_Map

Χάρτης http://www2.aua.gr/el/building/synedriako-kentro

Μετρό: Ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης είναι με τη γραμμή 3 (μπλε) του Μετρό. Το ΓΠΑ βρίσκεται μεταξύ των σταθμών «Κεραμεικός» και «Ελαιώνας» (κάτι λιγότερο από 1 km και από τους δύο σταθμούς).
Λεωφορεία: Τα λεωφορεία που περνάνε από Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών είναι:
• Α16 (Πλ. Κουμουνδούρου – Ελευσίνα μέσω Ιεράς Οδού)
• 856 (Αιγάλεω – Υμηττός – Δάφνη)

 

Συνδιοργανωτές:

logo_notagline   Anemos-Ananeosis-logo-GR     Druck      REDathensDG   sesnet_green

 

Με την υποστήριξη

EL_Logo_ce-el-quadri1.ai (1) S.4_EL_GREECE GRAFEIO STHN ELLADAPrintlogo_Athina_EATA_horizontal_wt_CityofAthens   sd_logoAshoka_GR_Logo2gefyraklimakalogo_gr    klimax plus_gr   OEA_logo_new

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

rejoin-rejoin-logo logo ENALLAKTIKOS_GR_LOGO_FIN

Start a project

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.