Περιφερειακό Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, 19-21 Μαρτίου

Το ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ σε συνεργασία με το Europe Direct της Αναπτυξιακής Καρδίτσας και τους φορείς κοινωνικής επιχειρηματικότητας Καρδίτσας προσκαλούν μέλη Κοινωνικών Επιχειρήσεων, αλλά κι όσους και όσες ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην πρώτη περιφερειακή συνάντηση που διοργανώνεται στην Καρδίτσα της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Στόχος του διημέρου είναι να συζητηθεί η αναγκαιότητα ενός κατάλληλου οικοσυστήματος που θα μπορέσει να υποστηρίξει την ανάπτυξη και την αυτοοργάνωση του χώρου των κοινωνικών επιχειρήσεων. Ένα τέτοιο υποστηρικτικό οικοσύστημα, περιλαμβάνει την συμβουλευτική υποστήριξη, την εκπαίδευση, τη δικτύωση, τον έλεγχο της αξιοπιστίας καθώς και κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση του Κώδικα Δεοντολογίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων που επεξεργάστηκε η ομάδα των διοργανωτών του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015 και που βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση έως τις 14 Μαρτίου 2016 (www.seforum.gr).

Οι συμμετέχοντες/ουσες, θα έχουν επίσης την ευκαιρία, να ενημερωθούν για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος στη περιοχή της Καρδίτσας με την επίσκεψη γνωριμίας σε κοινωνικές επιχειρήσεις και υποστηρικτικούς φορείς της περιοχής, όπως τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηθικών κι Εναλλακτικών Τραπεζών, την Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Στέβιας και «Εύκαρπον», τις ΚοινΣΕπ «Γεύση από χωριό» και ΡΟΔΑ Πολιτιστικό Εργαστήρι Καρδίτσας για το Δράμα και το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Europe Direct της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Οσπρίων και Στέβιας Καρδίτσας, την Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας (ΕΣΕΚ), τις ΚοινΣΕπ «Ηλακάτη» και «Γεύση από χωριό», Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Σαλιγκαροτρόφων και το ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, στο οποίο συνεργάζονται οι κοινωνικές επιχειρησεις, τα δίκτυα και οι υποστηρικτικοί φορείς: «Άνεμος Ανανέωσης», Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ Κεντρ. Μακεδονίας, Δίκτυο Εργάνη, Impact Hub Athens, Δίκτυο Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (SES Net), Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Κοιν.Σ.Επ «Γαληνός», 180 Μοίρες.

Δηλώσεις συμμετοχής
Οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος μετακίνησης, τη διατροφή και διαμονή τους. Παρακαλούμε να στείλετε την  φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 10 Μαρτίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ 24410 42363, [email protected] (κα Χρύσα Κατσέα).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ την φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

9.30 – 20.00 Επισκέψεις σε κοινωνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς της περιοχής Καρδίτσας
Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή (συνημμένη φόρμα) θα συναντηθούν στις 9.30 π.μ. στο Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας, Ταλιαδούρου και Κολοκοτρώνη.
Το μεσημεριανό γεύμα θα γίνει σε συνεργασία με την ΚοινΣΕπ «Γεύση από Χωριό» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οσπρίων. Θα είναι βασισμένο στα όσπρια και την παραδοσιακή τοπική κουζίνα καθώς το 2016 έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως «Διεθνές έτος οσπρίων»!

20.00 Δείπνο στο αναψυκτήριο του πάρκου «Παυσίλυπο»
Στο δείπνο θα οργανωθεί συζήτηση και συνοπτικές παρουσιάσεις συνεταιρισμών.
Το κόστος του γεύματος και του δείπνου ανέρχεται συνολικά στα 15€ ανά άτομο (εκτός των ποτών).

 

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Τόπος: Εργατικό Κέντρο της Καρδίτσας, Ιεζεκιήλ 44

10.15  Χαιρετισμοί
10.30 Ο ρόλος και η σημασία της δημιουργίας υποστηρικτικού οικο-συστήματος για την ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων
– Δικτύωση και συνεργασία κοινωνικών επιχειρήσεων στη βάση αρχών, αξιών και κοινών θέσεων, Κουλοσούσας Γιώργος, Πρόεδρος του ΑΣ Στέβιας
– Η Εκπαίδευση των μελών των Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Πολυτέλεια ή ανάγκη; Νικολαϊδου – Πάλμου Ελένη, Πρόεδρος Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την ίδρυση της Ένωσης Αγροτουρισμού Θεσσαλίας
– Συμβουλευτική Υποστήριξη και φιλοξενία των Κοιν. Επιχειρήσεων στα πρώτα στάδια. Μπέλλης Βασίλης, Γεν. Διευθυντής ΑΝ.ΚΑ ΑΕ
– Χρηματοπιστωτικά εργαλεία. Παναγιώτης Τουρναβίτης. Γεν. Διευθυντής Συν. Τράπεζας Καρδίτσας.
12.00 Διάλειμμα
12.30 Κώδικας Δεοντολογίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις
Παρουσίαση του Κώδικα από μέλη της ομάδας σύνταξής του και συζήτηση
Θανάσης Μπελίδης, Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, Πόπη Σουρμαίδου, Κέντρο Εργάνη, Νίκος Χρυσόγελος, ΚοινΣΕπ Άνεμος Ανανέωσης
Θα ακολουθήσει η υπογραφή του Κώδικα Δεοντολογίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις από τους αντιπροσώπους των κοινωνικών επιχειρήσεων που είναι εξουσιοδοτημένοι.
14.30 Γεύμα / Μπουφές
16.00 Αναχώρηση

Start a project

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.