Κάλεσμα για ανοιχτή διαβούλευση – Σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 9 και 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Το διήμερο προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολιτών, κοινωνικών επιχειρηματιών, εκπροσώπων υποστηρικτικών φορέων κλπ, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη, που αξιοποίησαν την ευκαιρία για να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να ενίσχυσουν τη συνεργασία και τη δικτύωση τους και να συζητήσουνε για την αυτο-οργάνωσή τους. Επισφράγισμα των εργασιών του Φόρουμ αποτελεί η κοινή Διακήρυξη που έθεσε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός Κώδικα Δεοντολογίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις (ανεξαρτήτως νομικού σχήματος). Το υλικό καθώς και το κείμενο της Διακήρυξης είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φόρουμ www.seforum.gr.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην συνδιαμόρφωση του Κώδικα Δεοντολογίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις, παίρνοντας μέρος στην διαδικτυακή διαβούλευση του Σχεδίου Κώδικα Δεοντολογίας που προετοίμασαμε, οι διοργανωτές του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015 από κοινού με φορείς που συμμετείχαν σε αυτό. Τελικός στόχος είναι η συνδιαμόρφωση του μέσα από δημοκρατικές και ανοιχτές διαδικασίες και η υπογραφή του από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κοινωνικών επιχειρήσεων που συμφωνούν και δεσμεύονται στην τήρηση κοινών αξιών, αρχών και κανόνων αλλά και στη συνεργασία και αλληλο-υποστήριξη για την ανάπτυξή τους, τη διαμόρφωση κοινών δομών συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και στήριξης.

Η δημόσια διαβούλευση θα είναι δυνατή μέσα από την ιστοσελίδα του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας https://seforum.gr/forums/ από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 14 Μαρτίου. Στο διάστημα αυτό σας καλούμε να σχολιάσετε τόσο το σχέδιο συνολικά όσο και τα επιμέρους άρθρα, να καταθέσετε προτάσεις, προσθήκες ή αλλαγές. Όλες οι παρατηρήσεις θα συγκεντρωθούν και θα διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο που θα τεθεί στην διάθεση όλων για να οριστικοποιηθεί η τελική μορφή του Κώδικα Δεοντολογίας και να υπογραφεί μέχρι τα τέλη του Μαρτίου 2016.

Για να “κατεβάσετε” το Σχέδιο Κώδια Δεοντολογίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ
Για να συμμετάσχετε στην Ανοιχτή Διαβούλευση με τα σχόλια σας παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ

Παρακαλούμε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής πριν την συμμετοχή σας στην διαβούλευση ΕΔΩ

Ελπίζουμε στη θερμή και ουσιαστική ανταπόκριση σας.

Οι διοργανωτές του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015

180 Μοίρες
Άνεμος Ανανέωσης
Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας
Impact Hub Athens
SES Net Αναπτυξιακή Καρδίτσας

Οι συμμετέχοντες φορείς που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία
Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας
Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Αγροτικός Συνεταιρισμός Οσπρίων Καρδίτσας
Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβιας
Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας
Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Σαλιγκαροτρόφων
ΚοινΣΕπ «Ηλακάτη»
ΚοινΣΕπ «Γεύση από χωριό»
ΚοινΣΕΠ ΓΑΛΗΝΟΣ
ΚοινΣΕπ «Σπείρα Γης»
ΑΜΚΕ Κέντρο Εργάνη Γυναίκες σε Δίκτυο (WINNET Greece)

Start a project

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.